Virtuális túránkban korábban már eljutottunk a metróállomástól a szobám ajtajáig. Most végre feltárul ez az ajtó, és bepillanthattok a lakosztályomba.

24 m2-en osztozom egy spanyol sráccal. A lakásnak (inkább nevezném) szobának két helyisége van: egy nappali-hálószoba-konyha és a fürdőszoba. Igazából elég kettőnknek, de buli előtti iszogatás már nehézkes, bár volt már rá példa. Sőt, hébe-hóba még szállóvendégeink is akadnak, akiknek helyet kell szorítanunk valahol.

169.JPG

Az otthoni viszonyok miatt nekem a jobboldali ágy kellett, mivel problémákat jelent számomra, ha a fal rossz oldalon van. De én érkeztem először, szóval ebből nem volt gond. Ágy, asztal, szék, lámpa, illetve az egyéb alapcuccok megvoltak, de ágyneműt és társait már mindenkinek magának kell hoznia.

A redőnyt csak a fotó kedvéért húztam el, normális esetben zárva van, ugyanis reggel aludni akarunk, este pedig belátni. Néha szoktam nézni a szomszéd torony egy-egy tv-jét vagy a szorgosan tanuló diákokat, de még nem fedeztem fel semmi különösebben vicces dolgot.

172_1.JPGA konyha. Nem nagy, de lehet benne próbálkozni. Mivel az előző lakó csak egy szobával költözött odébb, ezért a berendezés nagy részét elvitte. Mindössze a mikró, egy tányér és néhány mosogatószivacs marad, a többit mi szedtük össze az IKEA-ban.

A nagyszámú látogatóknak a szűkös étkészletünk is gátat szab: mindössze négyet vettünk mindenből, gondolván, hogy több ember úgysem fér be a szobába kényelmesen. Ennek viszont az is az eredménye, hogy a mosogatást sem lehet halogatni, mert hamar elfogy a tiszta tányér.

A berendezés részét képezte még egy pici hűtő, és egy meglehetősen nagy, különálló fagyasztó. Szóval a mirelit kaják minden mennyiségben és formában előfordulnak.

Mivel a konyha és az ágyaink egy légtérben vannak, ezért különösen kerülni kell a kaják odaégetését, a hallal is óvatosan kell bánni, különben napokig olyan szagban kell aludni, mintha egy kikötőben tennénk ezt.

A fürdőszobáról nem tudtam normális képet csinálni, meg amúgy sem különösebben másabb egy svéd klotyó a magyarnál. Zuhanyzó, mosdókagyló, szekrény, mint bármilyen normális helyen.

Összességében szerintem egy jó hely, nem lesz gond vele a hátralévő néhány hónapban.

Na feltűnt, hogy mi hiányzik? Igen a mosógép. Erre egy külön helyiség van, melyet mindenki közösen használ. De erről, és a további közös helyiségekről majd holnapután.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr595094982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása