kbodog 2013.05.24. 16:37

A svédekről

Negyedik, és egyben utolsó tantárgyam legalább annyira szerteágazó, mint amilyen hosszú a neve: Swedish Society, Culture and Industry in Historical Perspective. Lényegében kifejezetten cserediákoknak lett kitalálva, megtudhatunk néhány dolgot a svédekről, a történelmükről, politikájukról, városaikról.

svennetiger.jpgA félév során alapvetően előadások vannak heti rendszerességgel: minden alkalommal más meghívott előadó beszél egy órát valamilyen érdekes (vagy néha kevésbé érdekes) témáról, majd egy svéd filmet néztünk meg. Ezek azonban legtöbbször eléggé kiábrándítóak voltak: nem rajongok különösebben a művészfilmekért (sőt), de azt kell mondanom, hogy az Ingmar Bergman film volt a legjobb. Szerintem, ez sokat elmond a többiről. (Kivételként említeném a svéd tetovált lányos filmeket, mert azok tényleg jók, csak nem azokat néztük.) Az előadások sorát 2 szeminárium és 4 kirándulás törte meg: előbbi annyiból áll, hogy egy cikket kell feldolgozni pár emberrel közösen, majd röviden prezentálni azt a csoport többi tagjának. A kirándulások már érdekesebbek voltak: kétszer látogattunk meg várostervezési szempontból érdekesebb helyszíneket, illetve a Skansenbe is így jutottam el. A negyedik alkalom a Vasa Múzeum lett volna, de sajnos az pont felújítás miatt zárva volt, így kimaradt. A részvétel a filmek kivételével mindenhol kötelező, de nincs szigorúan vezetve a névsor. A tárgy végül egy online vizsgával zárul, aminek a kérdései nem nagyon változnak a félévek folyamán.

Kiknek és miért ajánlom? Bár vannak unalmas részei a tárgynak, de az előadások többsége és a kirándulások is kifejezetten érdekesek, sőt az említett múzeumokba is ingyen lehet elmenni. Nem mellesleg 7 és fél kreditet adnak érte, szóval összességében nem érdemes kihagyni.

Tárgy neve: Swedish Society, Culture and Industry
               in Historical Perspective
Kredit: 7,5
Követelmény: 2 szeminárium, 4 kirándulás, online vizsga
Értékelés: A-F (A=legjobb, E=elégséges, F=elégtelen)
Weboldal: link

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr135314354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása