146.JPGPáraknak már említettem, hogy egy bevásárlóközpontban lakom. Ez nagyvonalakban igaz, azonban ez egy mindenki számára előnyös szimbiózis.

A helyszín Kista ([ˈɕiːsta], ha ez mond valakinek valamit), Stockholmtól északnyugatra lévő városrész, aminek a jövőben komoly szerepet szánnak a városfejlesztés során. A belvárosból közvetlenül elérhető egy laza 18 perces mertózással, a vonal egyetlen felszíni állomása.

 

149.JPG

A szobám a jobb oldali torony hátsó részében található a 9. emeleten, tehát elég magasan ahhoz, hogy a lépcsőzés szóba se jöjjön. Mondjuk a svédek eléggé furcsán bánnak az emeletek számozásával: itt a földszint a 2., és a liftből hiányzik a 4. emeleti megálló. Tehát az alsó szinteken a bevásárlóközpont van, középen a diákszálló, míg a fölső 3 emeletet egy hotel foglalja el.

179.JPGLopva csináltam egy képe az üzletekről, ugyanis a svédek nem nagyon tolerálják, ha fényképezik őket az utcán, még a közterületesek is zargathatnak miatta. Képzelem, mit szólnának egy ELTE-s listához...

Mindenféle bolt megtalálható itt kezdve a szupermarkettől (ICA, Coop), a ruhaboltokon át (H&M, Mr of Sweden) az elektronikai áruházakig (Clas Ohlson, Kjell & Company). Szóval ha nincs kedvem főzni, akkor csak lemegyek kajálni, ha kell egy új villanykörte, akkor lemegyek, és veszek egyet. Mindehhez még a kabátot sem kell felvenni. Praktikus.

210.JPG

A folyosók annyira egyformák, hogy egyszer megállt a lift egy rossz emeleten, és gond nélkül majdnem benyitottam a rossz szobába. Érdekes, de a folyóson terjengő ismeretlen szagok állítottak meg.

Ez a narancssárga szín egyébként kellemes vidámságot kölcsönöz, bár ez a lakótársakra nem mindig ragad át.

204.JPG

És hogy mit rejt az ajtó, arra a következő bejegyzésben derül majd fény.

Nem lövök le minden témát egyszerre, gyertek holnapután is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr285094844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása