kbodog 2013.03.03. 19:47

Dalarö

Egy újabb kisváros, ezúttal már messzebb Stockholmtól: körülbelül félórányi vonatút, majd egy egyórás buszozás után érhető el Dalarö, ami az eddigiek közül engem a legjobban megfogott - talán azért is, mert végre csodaszép időben kirándultam.

Nem éppen a tudatos várostervezés mintapéldája, de mentségére szóljon, hogy egy eléggé meredek, sziklás partot sikerült lakhatóvá varázsolni. A víkendházak arra engednek következtetni, hogy nyáron (talán 2-3 hétig) igenis meg lehet mártózni a tengerben.

025.JPG

Meddig spórolj, hogy megvehess egy házikót? Tovább...

012.JPG

Pompás nyaraló, magasan a tenger felett, nagyszerű kilátás, 140 m2, nagy kert. 9,5 millió svéd korona. Ez jelen árfolyamon kicsivel több mint 334 millió forint. Tényleg érdekelt, ezért a svéd statisztikai hivatal honlapján megkerestem, hogy mennyi is az átlagfizetés: forintba átszámítva ez nem kevesebb mint 879 ezer forint/hó* (forrás, 2011-es adat). Akárhogyan is osztom-szorzom, 30 évet biztosan kell spórolni/törleszteni. Szóval nem itt lesz nyaralóm (most).

Vigasztalásképpen még egy kép.

015.JPG

* Bruttó, természetesen. Hogy ebből mennyi marad az egyszerű munkásnál? Majd írok róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr725115024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.04.03. 13:17:23

Aki tud, járja körbe a helyet hajóval is, csodaszép kis színes házak vannak a sziklákon.
süti beállítások módosítása