Előbb-utóbb mindenkinek az életben megtörténik, hogy a tésztánál valami komolyabbat akar főzni (és most nem a mirelit pizzára gondolok). Célszerű mindig valami egyszerűbbel kezdeni, figyelembe véve a konyha adottságait és az alapanyagok rendelkezésre állását. Nos, én nem így tettem, és ennek eredménye lett a rozmaringos lazac sült burgonyakarikákkal és grillezett gombával.

Az ínycsiklandozóan hangzatos cím (volt honnan megtanulnom ezeket) nagyjából le is fedi a hozzávalókat. Elkészítése egyszerű: a halat megtisztítod, letörölgeted róla a vizet, majd megsózod, borsozod, és megszórod rozmaringgal. Közben felteszed főzni a krumplit, összevágod a gombát, és egy serpenyőben vajon elkezded sütni a lazacot közepes lángon/fokozaton. Ha a krumpli olyan 90%-osan megfőtt, akkor karikákra vágod, és mehet a hal mellé a serpenyőbe. A gombának tényleg nem kell sok, azt elég a végén beletenni. A halra néha tegyél néhány csepp citromot, a köreteket pedig ne felejtsd el egy kicsit megsózni.

Íme a végeredmény:

IMG_0759.JPG

Könnyű, gyorsan megvan, és kevés dolgot kell összekoszolni hozzá. Mivel a krumpli és a gomba olcsó, ezért ellensúlyozza a hal kissé magasabb árát.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr795021670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása