kbodog 2013.01.10. 22:00

Az utazás

Elsőként a kiutazásról írnék egy kicsit, mivel ez egy igen hálás téma. Szóval Svédország ugye nem szomszédos Magyarországgal, sőt egy tenger is belezavar a legrövidebb útba, így a repülés a kézenfekvő megoldás.

A karácsonyi szezon miatti magas jegyárak miatt szóba került a vonat, illetve a busz+vonat kombináció is, de hamar alábbhagyott a lelkesedés, köszönhetően a 24-26 órás utazási időnek. A választott járatot az írek nemzeti kabalája, az O'Leary nevével fémjelzett Ryanair szolgáltatta. Az indulás és az érkezés percpontos , a fedélzeti kiszolgálás is normális volt, így semmi panasz nem lehet részemről az írekre.

November környéki foglalással a végösszeg olyan 30 egy-néhány ezer forint lett, amiben benne van az összes csomag, amit ember vihet a Ryanairrel: egy 20 kilós és egy 15 kilós feladott poggyász, továbbá egy 10 kg-mos (szigorú mérethatároknak megfelelő) kézipoggyász - ez a 45 kiló bőven elég, többet el sem lehet bírni. A nagyot húzod magad után, a közepes a hátadra, a legkisebb a kezedbe, és máris mehetsz harcolni a buszmegállóba.

Mivel a fapadosok által használt repülőtér körülbelül 100 km-re van Stockholmtól, ezért az útiköltséghez még hozzá kell számolni a buszt, amivel a városba lehet jutni. Na ezzel már bőven akadtak gondok: van menetrendje, de azt nem nagyon tartják be (ez a helyzet a hűvösvölgyi végállomásra jellemző). Amikor megjön a busz, esze-veszett hadakozás kezdődik, hiszen senkinek sincs kedve ottmaradni, viszont ez a nagyobb csomagokkal nem egyszerű. Mivel volt előreváltott jegyem, így legalább a pénztár előtti sorban állást kihagyhattam, ami különösen segít, ha hozzám hasonlóan, sietni kell valakinek. Végül sikerült bejutni a helyi Deák térre (T-Centralen), majd egy gyors jegyvásárlás után irány a metró, ami elvisz az egyetemre, ahol már vártak az Arrival Day megpróbáltatásai.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr225011016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása