kbodog 2013.01.10. 21:30

0. bejegyzés

Először is köszöntök mindenkit, aki idetévedt valahonnan.

Ennek a blognak az apropója az 5 hónapos tanulmányutam Svédország fővárosába, Stockholmba.

A választás azért esett erre a városra, mert négy év már jártam itt, és valahogyan már akkor megfogalmazódott bennem, hogy ide vissza kéne jönnöm. Az Erasmus pedig erre kiváló lehetőséget biztosított, nem beszélve arról, hogy a Kungliga Tekniska högskolan falai között komoly közlekedésmérnök-képzés folyik, így a BME-s tanulmányaimhoz is kapcsolódhat(na) ez a félév. A feltételes módról majd egy későbbi posztban szót ejtek.

Jobban belegondolva, én ugye a BSc-MSc rendszerben tanulok, ami (ahogyan néhány tanárom kifejtette) nem a mérnökképzés: szerintük a mérnökképzés egyenlő az 5 éves, osztatlan tantervvel. Szóval én nem is közlekedésmérnök leszek, hanem csak közlekedés... Érdekes. De ez egy másik téma.

Miről is lesz itt szó? Igyekszem úgy írni, hogy a blog egyszerre legyen élménybeszámoló (ne kelljen már mindenkinek újra meg újra leírnom a történéseket) és hasznos információgyűjtemény a jövő cserediákjainak. Lesz bejegyzés a pályázás menetéről, utazásról, szállásról, a svédekről (gyk. igen, erre utal a blog neve, nem rám), a tömegközlekedésről, az egyetemről, tárgyakról, illetve mindenről, ami eszembe jut.

Nem ígérek naponta friss olvasnivalót, politikát, csöcsöket, de azért remélem, hogy ennek ellenére is akad majd néhány olvasóm. Ha más nem, akkor jó lesz a kötelező beszámolóhoz júniusban. Ha esetleg vágyat érzel magadban, hogy egy e-mail keretein belül megsimogasd az egómat, vagy letörd egy hibával, akkor tedd meg ezt itt. Előre is köszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr965010970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása