kbodog 2013.04.02. 20:10

Drottningholm

012_1.JPGAnnak ellenére, hogy Stockholm óvárosában van egy Királyi Palota, sőt még síversenyt is rendeznek körülötte, a királyi család hivatalos lakhelye a külvárosban található. Tömegközlekedéssel könnyen elérhető Drottningholm, azonban kétlem, hogy az ott lakók közül bárki is ezt preferálná.

A palota kertjében található még egy komoly múltra visszatekintő színház, valamint egy Kínai Palota is - hogy csak a legnagyobbakat említsem.

006.JPGAz impozáns palota kertje

Drottningholm, melynek neve egy korábbi királynéra utal, Ekerö falucskában található. A város lakossága 400 fő körül van, melyből néhányan igen fontos személyek.

A lejjebb látható Kínai Palotát a 18. százban építette az egyik korabeli király a felesége születésnapi ajándékaként. Soha rosszabb meglepetést.

019 (2).JPGA Kínai Palota

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr35173987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toldoka 2013.04.03. 12:23:13

Szia!

Javaslom úticélnak az archipelago-t, pl Grinda szigetén remekül lehet kirándulni. (pl itt találsz hajót:www.grindaexpress.se/pris-tidtabeller/). Illetve 1 napos sítura Romme Alpin-ra Stockholmból. Meg egy csomó minden mást is. :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.04.03. 12:55:05

Jé, svéd blog... :D
Jaja, Drotnningholmot csak ajánlani tudom én is, a külső részek nagyon klasszak, belül még nem voltunk.Szintén kedvelt királyi ojjektum még Tullgarn, amolyan nyári kastélyuk.

BalazsMate · http://stockholm.blog.hu 2013.04.03. 13:35:37

Menö dolog volt akkoriban Kina, mert a Haga Parkban (ami ugyszinten kiralyi kötödesu) is van kinai pavilon. Az mondjuk közel sem olyan latvanyos mint a drottningholmi.

geegee. · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.04.03. 23:17:19

Ja, kimaradt a libaguánó, ami vastagon borítja a palotát környező füves területeket.Egy ilyen aknamezőn keresztültoltuk egyszer a babakocsit, hát még 2 7 után is büdös volt a kereke, mint a görény.A balkonon kellett tartani...Viszont a palota gyepe fantasztikusan zöld volt a trágyától... :D
süti beállítások módosítása