kbodog 2013.01.16. 13:37

A pakolás

Természetesen ez mozzanat nem a napokban történt, ám mégis hasznos lehet abban, hogy kiválaszd a megfelelő cuccokat, amiknek nagy hasznát veheted a zord Skandináviában.

A pakolás nagyon egyszerű. Első lépés: szedj össze mindent, ami kell.

IMG_0756.JPG

Második lépés: tedd bele két bőröndbe és egy hátizsákba:

IMG_0757.JPG

Kicsit komolyabban: korábban már említettem, hogy a poggyászoknak szigorú méret- és/vagy súlykorlátoknak kell megfelelnie, ami légitársaságonként változik. A télen északra költözőknek nem árt a sok meleg ruha (jägeralsó, kisebb-nagyobb pulóverek, sál, kesztyű...)

Erről jut eszembe egy vicc:
- Anyu, anyu! Kimehetek meggyet szedni?
- De kislányom, tél van!
- Tudom, anyu! Sapka, sál!

Ha önellátó leszel (talán felesleges is a feltételes mód, mert nem hinném, hogy valaki 5 hónapig tudna a mekiben kajálni), akkor feltétlenül megéri magaddal vinni néhány fűszert: piros paprika (ezt rajtunk kívül kevés országban ismerik, használják, szóval mindenképpen vigyél), rozmaring, tárkony, majoránna, illetve bármi más, amit szeretsz. Ezek nem foglalnak sok helyet, súlyuk se nagyon van, de később hasznosak lehetnek egy-egy otthoni ízeknek megfelelő ebéd elkészítéséhez. Továbbá betehetsz még egy-két fakanalat, egy bicskát (!), konyharuhát.

A továbbiaknak fel kell állítani egy érték-súly arányt: ami drága és könnyebb (pl. parfüm), azt vidd magaddal, ami olcsóbb és nehéz (pl. tusfürdő), azt felejtsd el. Ezeket előbb-utóbb úgy fog kelleni venni, nem éri meg foglalni velük a helyet. A probléma a nehezebb, drágább cuccokkal van: szerintem hagyd otthon ezeket is, inkább vigyél helyettük néhány vékonyabb könyvet.

Cipők közül télen (= amíg eshet a hó) csak a magasszárúaknak lehet hasznát venni. Ugyanis errefelé gyakran egyik a hó, cserébe ritkán takarítják az utakat, még ritkábban a járdákat. Szóval egy 5-10 perces séta alatt bőven beázhat a félcipő. Ha befér, vihetsz egy vászoncipőt is, de májusnál előbb nem nagyon fogod tudni hordani.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr25021629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása