Előre is elnézést, de ez a bejegyzés inkább lesz hasznos (a következőkben ide érkezőknek), mint érdekes. (Ezért rögtön teszek is ide egy oldaltörést, hogy ezzel is megkíméljem a bébifókákat a kevésbé kíváncsiakat.)

Január 7-ére volt kitűzve az érkezés napja, ekkor meghosszabbított nyitva tartással (12-19 óra) várt mindenkit az Accomodation Office. Fontos volt, hogy odaérjek este 7-ig, mert ellenkező esetben nem tudtam volna átvenni a kulcsot. Az egész procedúra az egyetem egyik (pontosabban a diákszövetség) épületében volt. Ezt egyszerűen meg lehetett találni: metróval a Tekniska högskolan megállóig, onnan pedig táblák mutatták az utat a Nymble-ig (így hívják maguk között ezt az épületet).

Több fontos dolog is történt szűk félóra alatt: először is megkaptam a kulcsokat, és aláírtam a szerződést, majd egy másik asztalnál az ideiglenes diákigazolvány átvétele zajlott, végül egy adag papírhalmazzal gazdagodtam. A diákigazolvány eléggé fontos a bérlet megvásárlásához, mivel értelemszerűen csak ezzel jogosult valaki a kedvezményes bérlethez. (Ami egyébként olyan 18 ezer (!) forintnak megfelelő korona, szóval God bless Budapest a 4000 forintosért.) A papírkupac pedig tömérdek információt tartalmazott a jogainkról, tennivalókról, programokról, a bedbugok elleni védekezésről, tűzriadóról... Ezzel az érkezés utáni első procedúra meg is történt.

A másik fontos lépés a regisztráció. Ez karonként más időpontban van, a megjelenés kötelező. Itt ismerheted meg a kari koordinátorodat, akihez a felmerülő problémákkal fordulhatsz, emellett megkaptam az egyedi KTH-s azonosítómat, ami a helyi Neptunhoz és a WiFi-hez kell, továbbá egy mágneskártyát, amivel az épületekbe be lehet jutni, ha azok éppen zárva vannak.

Végül még egy fontos esemény a Welcome Meeting. Itt bemutatkozik az egyetem apraja-nagyja: az egyetem elnökétől kezdve, a tűzvédelmi felelősön át (húú, neki aztán érdekes hangja volt :D ), az egyetemi zenekarig. Félidőben egy fika, ami egészen más mint amit magyarul jelent. Olyan ez a svédeknek, mint az angoloknak a teázás. Kanelbulle-t esznek, és hozzá kávét isznak - utóbbiból egyébként a világon a második legtöbbet a finnek után (by S.). Szóval itt lehet jelentkezni mindenféle szervezet soraiba, illetve az érdeklődők szerveznek különféle kirándulásokat Észak-Európába (Lappföld, Baltikum, Szentpétervár, Moszkva). Egy ilyen túrára biztosan benevezek, annál is inkább, mivel az orosz utat csak Vodka 8 days-ként említik...

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr545013065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása