kbodog 2013.01.18. 19:52

Saltsjöbaden

A címben szereplő városka körülbelül 15 kilométerre fekszik Stockholmtól kelet-délkeleti irányban. Az út mindössze fél óra a belvárosból induló vonattal, amire érvényes a bérlet. Jelenleg nem közlekednek végig a szerelvények egy baleset miatt, amiről egy korábbi bejegyzésben írtam, így az utolsó két megálló erejéig egy buszra kell átszállni.

A városka a tenger partján fekszik, azonban az igazi Balti-tenger csak távolabb, néhány sziget után érhető el. Mivel különösebb nevezetessége nincs a helynek, ezért beteszek néhány képek, hátha éreztek valamit ebből a különös skandináv hangulatból.

IMG_0794.JPGHelyes kis víkend ház a túlsó szigeten. Aki megmondja, hogy -12°C-ban miért gőzölög a hó, az kap egy piros pontot. (Nem fúj a szél, süt a nap, de azért eléggé hideg van.)

IMG_0779.JPGOlykor szebb napokat is látó kikötő az egyik oldalon. Egy jégtörő hajó (aka. MarHAjó - by S.) is mozgolódott valahol, de nem sok sikerrel kecsegtetett a munkája.

IMG_0780.JPGEgy újabb hangulatos épület a tengerparton.

IMG_0797.JPGA városka talán legnagyobb munkahelye, a Grand Hotel. Abban a kis üvegházban (jobb alul) van a fitneszterem, de hogy hogyan lehet oda melegben eljutni, arra nem sikerült rájönnöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoke-kek-szemu.blog.hu/api/trackback/id/tr545025996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása